De zomer komt er aan: welke zwembroek kies jij?

Er zijn verschillende soorten heren zwembroeken verkrijgbaar. De bekendste zijn de strakke zwembroek met pijpjes, oftewel de zwemboxer, de wijde zwembroek met pijpen, oftewel de zwemshort, en de strakke zwemslip, ook bekend van het merk Speedo.

In een zwembroek geef je veel van jezelf bloot. Je moet je er daarom wel prettig in voelen, in het water en ook op het strand of aan de kant van het zwembad. Kies daarom het model en het merk dat bij je past. Voor elk type zwembroek is meestal een populair merk aan te wijzen. Zoals Speedo bekend staat om zijn strakke badkleding, hebben Brunotti en Bjorn Borg bijvoorbeeld veel hippe modellen zwemshorts.

De zwemboxer

De strakke zwembroek met pijpjes is weer helemaal terug in het badmodebeeld. Italianen en Spanjaarden zijn overigens nooit gestopt met het dragen van strakke zwembroeken. De zwemboxer is weggelegd voor sportieve mannen. Over het algemeen hebben de zwemboxers een effen kleur. Hom heeft bijvoorbeeld een grote collectie met veel verschillende kleuren en ook enkele subtiele prints. Wil je luxe uitstralen, dan zijn de zwemboxers van Armani een aanrader. Hier staat de merknaam duidelijk op de pijp.

De zwemshort

Vrijwel de meest populaire zwembroek is de zwemshort. Deze komt meestal tot net boven de knieën. Voorgaande jaren waren de extra lange zwemshorts die óver de knie kwamen, ook wel surfshorts, populair. Maar sinds vorig jaar worden de pijpen van de zwemshorts eigenlijk steeds korter. Er is volop keuze in merken, kleuren en prints. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wat meer casual chique zwemshort van de merken Hugo Boss en Calvin Klein. Bjorn Borg, Shiwi en Diesel hebben een wat jongere uitstraling met felle kleurtjes en leuke prints.

De strakke zwemslip

Een strakke zwemslip is echt iets voor de fanatieke zwemmers. Een zwemslip blijft goed zitten en is daarom ideaal wanneer je baantjes gaat trekken. Je ligt er niet gauw mee in de zon te bakken en je loopt er niet snel in te paraderen over de strandboulevard. Al worden je benen zo wel goed bruin. Schiesser en Hom hebben de klassieke zwemslip in hun assortiment in mooie neutrale kleuren of streepprint.

In Italië en Frankrijk is het in veel zwembaden vaak verplicht om een strakke zwembroek te dragen. Zwemshorts met wijde pijpen zijn dan verboden. In dat geval kun je kiezen voor de zwemslip. Vind je die toch iets te gewaagd dan is de zwemboxer een goede middenweg tussen de short en slip.